Chatbot för lärare och elever

Bråttom att utbilda lärare



Skolverkets lägesbild som presenterades nu i augusti 2024 och en undersökning av Sveriges Lärare, visar på att nästan hälften av lärarna aldrig provat AI-tjänster i sitt arbete. 

Skillnaden mellan lärare som använder AI som verktyg i undervisningen och de som inte har är stora . Det är akut att utbilda lärare i att utbilda lärare i AI! 

Sveriges radio låter Erik Winerö i en kort nyhetssädning - Lyssna här!- sätta ord för de utmaningar skolan nu i rappet står inför. Ett inslag som sedan leder vidare till en längre sändning där Anders Diamant gör en fördjupning i ämnet: Tack mamma, pappa och ChatGPT - Del 1.

Det är ett tacksamt läge för dig som skolbibliotekarie att marknadsföra en liten dragning om hur AI kan användas - och inte användas - för dina lärarkollegor. i sitt planeringsarbete, men också i sin handledning till eleverna...vilket bl a visas av eleven Ebbas inställning till chatbotarnas förträfflighet att hitta "fakta! Ett av flera exempel på den fara som bristande kunskap om chatbotarnas tvärsäkra svar leder till!

Bild skapad med Leonardo.ai

Kommentarer