Chatbot för lärare och elever

ChatGPT tolkar bilder och ger vägbeskrivningar


Jag har fortfarande inte vant mig att hugga tag i en chatbot för att få hjälp. Jag har ännu inte tagit till mig vidden av deras potential. Flera av chatbotarna i dag läser ju av bilder som man laddar upp till dem och förklarar med vackra illustrativa ord vad som syns på bilden. I dag laddade jag upp en bild på Eiffeltornet i kvällsljus och bad ChatGPT att beskriva bilden:


Den här bilden visar Eiffeltornet i Paris, Frankrike, upplyst på natten. Tornet sträcker sig mot en klar natthimmel och är vackert belyst med varma gula ljus, vilket ger det en gyllene glöd. I förgrunden syns silhuetter av människor som samlats för att beundra den ikoniska strukturen. Eiffeltornets detaljer och den karakteristiska arkitekturen framhävs tydligt av belysningen, vilket skapar en imponerande och stämningsfull bild.

Den här fantasiresan till Paris gjorde att jag också ville ta reda på hur jag tar mig från en plats i staden till Eiffeltornet. Jag frågade den då om huruvida jag skulle kunna få en beskrivning eller karta.

Självklart! Här är en steg-för-steg-beskrivning på hur du kan ta dig från Notre Dame till Eiffeltornet i Paris, inklusive en karta:


### Gå från Notre Dame till Eiffeltornet

**1. Börja vid Notre Dame:**

   - Adress: 6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, Frankrike.

**2. Promenera till Saint-Michel - Notre-Dame Metro Station:**

   - Gå cirka 5 minuter (400 meter) västerut på Rue de la Cité.

**3. Ta Metro linje 4:**

   - Gå på linje 4 (riktning Montrouge) vid Saint-Michel - Notre-Dame och åk 2 stationer till Saint-Germain-des-Prés.

**4. Byt till linje 10 vid Saint-Germain-des-Prés:**

   - Ta linje 10 (riktning Boulogne - Pont de Saint-Cloud) och åk 5 stationer till La Motte-Picquet - Grenelle.

**5. Byt till linje 6 vid La Motte-Picquet - Grenelle:**

   - Ta linje 6 (riktning Nation) och åk 1 station till Bir-Hakeim.

**6. Gå från Bir-Hakeim till Eiffeltornet:**

   - Gå cirka 10 minuter (800 meter) nordost om stationen längs Quai Branly tills du når Eiffeltornet.


### Karta över rutten:

Här är en karta som visar rutten från Notre Dame till Eiffeltornet:

![Karta från Notre Dame till Eiffeltornet](https://www.google.com/maps/dir/Notre-Dame+Cathedral,+Parvis+Notre-Dame+-+Pl.+Jean-Paul+II,+75004+Paris,+France/Eiffel+Tower,+Champ+de+Mars,+5+Avenue+Anatole+France,+75007+Paris,+France/)

**Alternativt transportmedel:**

Om du föredrar att ta en taxi eller använda en ridesharing-tjänst som Uber, tar det cirka 20-30 minuter beroende på trafik.

Jag hoppas detta hjälper dig att hitta vägen från Notre Dame till Eiffeltornet! Om du har fler frågor är det bara att säga till.


Imponerande .... fast vägbeskrivningen är väl komplicerad och stämmer inte riktigt med den kartan (Google) som också bifogades och där det fanns snabbare resväg.

Problemet i att använda chatbotarna, för att hämta relevant information, är att en hel del tid går åt att källgranska :-) 

Kommentarer