Chatbot för lärare och elever

Två AI talar med varandra



Kommunikation mellan olika AI utökar vidden av informationssfären och ger möjlighet till mer specifika resultat än om bara en AI får göra jobbet själv.

För oss vanliga användare som inte är vana vid att krypa in i kodkulisserna är detta ännu i sin linda. Men vi kan ju i alla fall stå vid sidan om och kika på hur det ser ut och ana hur det kommer att utveckla sig.

Själv önskar jag att jag kunde förstå mer och hade kunnat leka mer ... men visst är det också ganska ok att leka med sina lite enklare leksaker  ... och prova på lite försiktigt på nya då och då. Jag är ingen fena på AI med dess mångfald av användningsområden och verktyg, så här på bloggen trillar jag ner i diket och visar min bristande kunskap många gånger. Men även om jag inte är expert så, tycker jag det är viktigt att ha koll, och vill därför sprida vidare det lilla jag får span på i kikarsiktet, till dig som inte hinner ägna så mycket tid till att spana runt.

Ethan Mollick visar On speaking to AI - by Ethan Mollick - One Useful Thingi inspelning på hur en konversation mellan två AI på en telefon kan gestalta sig, där de båda AI:n har olika 

Den gamla Siri är begränsad och kan inte utföra och agera som mastodonten ChatGPT. Men vi kan i alla fall i vilken riktning utvecklingen leder.


De olika modellerna för röst visar också på olika tekniksatsningar, som blir till en spänning mellan teknik med mindre kapabla system med lägre risk och mellan system som är mer kapabla men som också kan användas för att skada.

Skrämmande inblick i hur det oväntade plötsligt dyker upp då AI.n förändrar sig själv utan någon människas påverkan. 


Edwards, B. (2024, August 9). ChatGPT unexpectedly began speaking in a user’s cloned voice during testing. Ars Technica. https://arstechnica.com/information-technology/2024/08/chatgpt-unexpectedly-began-speaking-in-a-users-cloned-voice-during-testing/



__________


Mollick, E. (2024, August). On speaking to AI. Oneusefulthing.org. https://www.oneusefulthing.org/p/on-speaking-to-ai

Se också ett tidigare exempel på dialog mellan två AI.










Kommentarer